1
2
3
4
5
plan
data
publicity
pdf download
SHIMOUMA 4 HOUSES
The site is in a corner of a residential area made up of densely mixed houses and apartments, slightly outside the center of Tokyo. It is a rectangular site with a narrow access way and adjacent to the "Shimouma Townhouse". The rectangular plan is divided in four parts on each level -into oblong forms on the ground level and into 2x2 grids in the basement and on the second floor. The various parts are combined one by one into individual units. Although the four units have the same spatial structure, the spatial composition of each one has a subtly different character depending on its orientation. Return ducts using reversible fans were provided in the stairwells positioned at the center of each parts, to control the flow of heat and air from the basement to the top floor.


architecture WORKSHOP
(C) 2005 architecture WORKSHOP Ltd. All Rights Reserved.