1
2
3
4
5
plan
data
publicity
pdf download
OTM
This building occupies one corner of an important square in this neighborhood. Projecting into the townscape, the upper level two-story penthouse is treated like an appendage isolated from the main body, changing from a steel-reinforced concrete structure to a steel frame structure. A glass screen has been built around the recessed exterior walls, in an attempt to erase their presence. With a ceiling height of more than 5m, the first floor is a space belonging to the city, continuous with the square outside. The middle floors use anonymous materials, and were conceived as a volume continuous with the adjacent generic buildings facing the square. These operations participate in the composition of the city, and become a manifestation of the urban fabric.


architecture WORKSHOP
(C) 2005 architecture WORKSHOP Ltd. All Rights Reserved.