1
2
3
4
5
6
plan
data
publicity
pdf download
Renovation Project in Kamakura
Built on an area of high ground in Kamakura, this is a renovation of a wooden two-story house for a musician owner and four residents. We were approached by the client after he bought a 40-year-old house on land adjacent to the House in Kamakura, which we designed about four years ago. The first floor comprises a music hall and foyer incorporating a banquet kitchen, and the second floor is a shared house for the four residents. On the first floor, with its slightly imbalanced shear walls, the exterior walls have been mostly removed and appropriate diagonal bracing inserted, so the spaces flow with a public atmosphere and a sense of transparency. On the second floor, the existing plan has been retained as much as possible, and the exterior walls and windows are used unchanged.


architecture WORKSHOP
(C) 2005 architecture WORKSHOP Ltd. All Rights Reserved.